Film izle ve Zayıflama yöntemleri sitelerimizi ziyaret ettiniz mi ?

Evrimi savun bilimden yana ol !!!

Çöp Tenekesi Kategorisinde ve Çöp Kutusu Forumunda Bulunan Evrimi savun bilimden yana ol !!! Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Üniversite Konseyleri Derneği, 3 ...

Share
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Evrimi savun bilimden yana ol !!!

Banned
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Evrimi savun bilimden yana ol !!!

Üniversite Konseyleri Derneği, 3 Mart 2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na fen bilgisi ve biyoloji derslerinde evrim kuramının bilimsel bir biçim ve içerikle işlenmesi ve yaratılış görüşünün müfredattan çıkarılması için dilekçe verdi. Konu ile ilgili olarak bilim insanları tarafından hazırlanan “bilimsel görüş”, Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe ile birlikte iletildi.

Ekteki çağrı, bilimden ve aydınlanmadan yana tüm bilim insanlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan bu görüşe destek olmaya çağırmaktadır.

Evrim kuramını savunan bilim insanlarının girişimini destekliyorum, çünkü...
    Okullarımızda bilimsel eğitim verilmeli, çocuklarımız ve gençlerimiz bilimsel düşünceyle donatılmalıdır.
    İnsanlık, bilim sayesinde, uzayı fethediyor, atomu parçalıyor, hastalıklara çare buluyor, bilgisayarları ve iletişim teknolojilerini geliştiriyor, depreme dayanıklı yapılar inşa ediyor, kısacası doğayı denetim altına alıyor.
    Ama bazıları, din adına, bilime ve eğitime müdahale etmeye çalışıyor.
    Geçmişte, din adına, Güneş’in Dünya’nın çevresinde döndüğünü savunuyorlardı. Bugün, yine din adına, evrim kuramına karşı çıkıyorlar.
    Evrim kuramı, dine karşı geliştirilmiş bir kuram değildir. Canlılardaki çeşitlilik ve benzerliklerin kökenlerini açıklayan bu kuram, bilimsel araştırmalara hız kazandırmış, bilim alanında sayısız uygulama alanı bulmuş, hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde ön açıcı olmuştur. Ama toplumsal yaşamın her alanını ve bu arada eğitimi dinselleştirmek isteyenler, evrim kuramını bir din-bilim çatışmasının konusu haline getirmeye çalışıyor.
    “Yaratılış”, bilimsel bir teori değil, dinsel bir inançtır. Bu inancı evrim kuramının karşısına çıkaranlar, insanlığın bilimsel birikimine katkıda bulunmayı amaçlamıyor. Onlar, doğa olaylarının, doğa dışı bir güç tarafından düzenlendiğini kanıtlamayı hedefliyor. Oysa bilim, doğa dışı bir gücün varlık ya da yokluğuyla ilgilenmez. Bu, bilimin bir konusu değildir.
    Bilimsel düşünce bir yana bırakılırsa, “hızlandırılmış tren” katliamları yaşanır, evrimsel süreçlerden geçen kuş gribi virüsünün ülkemizin dört bir yanına yayılmasına seyirci kalınır, en basit doğa olayları birer felakete dönüşür.
    Din adına bilime saldıranların gerçek amacı, bilimsel düşünceden yoksun bıraktıkları insanların dinsel inançlarını sömürmektir. Düşünmeyen, sorgulamayan, körü körüne itaat eden, bu dünyadaki yanlışlıkları, eşitsizlikleri ve haksızlıkları “kader” olarak gören insanlar yaratmak istiyorlar.
    Tüm bu nedenlerle, fen bilgisi ve biyoloji derslerinde evrim kuramı karşıtlığına yer yoktur. Tam tersine, bu derslerde evrim kuramının en iyi şekilde anlatılması bir zorunluluktur.
    Yine tüm bu nedenlerle, fen bilgisi ve biyoloji derslerinde yer alan bilim dışı vurguların Milli Eğitim Müfredatı’ndan çıkarılması için Üniversite Konseyleri Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen dilekçeye ek olarak sunulan ve bilim insanları tarafından hazırlanan aşağıdaki görüşü benimsiyor ve destekliyorum.

3 Mart 2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen dilekçeye ek olarak sunulan görüş
    Bilim doğayı açıklamak amacıyla kuramlar oluşturma ve bu kuramların deney ve gözlemlerle sınanması sürecidir. Evrim kuramı bilimseldir, çünkü öngörüleri, deney ve gözlemlerle sınanabilir, sorgulanabilir; yaklaşık 150 yıldır binlerce deney ve gözlem ile bilimin acımasız sorgulamasından geçmiş ve her zamankinden daha güçlü bir kuram haline gelmiştir. Bu nedenle evrim kuramı günümüzdeki biyolojik çeşitliliği açıklayan en iyi kuramdır. Evrim kuramı giderek gelişmekte, bu konuda yapılan araştırmalar, buluşlar hergün yeni soruların sorulmasına, yeni araştırmaların yapılmasına neden olmaktadır. Ayrıca, bugün evrim kuramı tıptan tarıma, ekonomiden bilişim bilimlerine çeşitli alanlarda bilimsel ve teknolojik uygulamaları olan bir kuramdır. Günümüzde yaşam bilimlerinde giderek artan çalışmalar evrimi bir gerçek olarak kabul eder.
    Yaratılış ise bilimsel değil dinsel bir öğretidir. Dinin canlılığı açıklaması, sorgulanabilen, sınanabilen, yanlışlanabilen, yeni araştırmaların, yeni soruların yolunu açabilen bir düşünce sistemine dayanmaz. Dinsel yaklaşımların, fen eğitiminin tanımı gereği olarak ve tüm laik ülkelerde olduğu gibi, fen eğitiminde yeri yoktur.
    Bilimsel olmak yerine dogmatik bir eğitim ve öğretimin, gelecekte yetişecek genç kuşakları bilimsel düşünceden yoksun bırakarak, ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişmesinin önüne geçeceği açıktır.
    Evrimle ilgili gelişmeleri doğru olarak yansıtmayan biyoloji ders ve kitaplarını orta öğretimde yetişmekte olan öğrencilere dayatmak aynı zamanda eğitim ve öğretimin temel amaçlarına aykırı bir nitelik taşımaktadır.
    Yukarıdaki değerlendirmeler ışığında, şu an uygulamada olan Milli Eğitim Temel Kanunu ve buna göre belirlenen öğretim programında yer alan ilk ve orta öğrenim derslerinde ve kitaplarında evrimin işleniş biçimi, evrimin temelsiz ve dayanaksız olduğuna dair ifadeler ve yaratılış görüşüne yer verilmesi, anayasanın laiklik ilkesi ile çelişmektedir.
    Bu çelişkinin giderilmesi için, üniversitelerin önereceği bilim insanlarından oluşan bir uzmanlar kurulu tarafından biyoloji eğitiminin ele alınarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Prof.Dr. Ali Nihat Bozcuk Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Prof Dr. Aykut Kence ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Doç.Dr. Can Bilgin ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Prof.Dr. Erhan Nalçacı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Işık Bökesoy Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bölümü
    Prof.Dr. İzge Günal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Doç.Dr. Meral Kence ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Prof.Dr. Perihan Akın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Rennan Pekünlü Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü
    Prof.Dr. Serdar Demirgören Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Osman Açıkgöz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

Banned
    Tecrübe Puanı
    0

ÜNİVERSİTE KONSEYLERİ DERNEĞİ'NİN MÜDAHELESİ SES GETİRİYOR! Yazar Özgür Genç Çarşamba, 22 Şubat 2006 Üniversite Konseyleri Derneği tarafından "Geleceğimizi ortaçağ karanlığına terk etmeyeceğiz" başlıklı deklarasyona toplanan 700 imzanın 10 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmesinin ardından, yaradılış ve evrim tartışmaları üniversitelerden başlayarak gündeme yerleşti. Üniversite Konseyleri Derneği'nin yaradılış düşüncesinin fen bilgisi ve biyoloji derslerinden çıkarılmasına ilişkin talebi önümüzdeki günlerde bir dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilecek. Ancak bu talep daha iletilmeden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Adnan hoca tarikatının tanınmış isimleri son derece provakatif açıklamalarla gerici cephenin kurulmasını sağladılar.
    Üniversite Konseyleri Derneği, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında, kampanyanın geldiği noktayı değerlendirdi ve kampanyanın ilerleyen evreleri hakkında bir program oluşturdu. Gericiliğin günümüz Türkiye'sinde yaslandığı ilişkiler bütününü ele almayı amaçlayan, ABD ve hırıstiyan cemaatlerin Türkiye'deki yaradılış savunucuları ile doğrudan ilişkisini ortaya koyan, AKP'nin ve beraberindeki gerici çevrelerin bilime ve bilim insanlarına karşı tutumlarını teşhir eden bir çalışmanın yürütülmesi kararlaştırıldı. Kampanyanın ilerleyen etaplarında kullanılmak üzere bir broşür Üniversite Konseyleri Derneği imzasıyla hazırlanıyor. Konunun üniversiteler dışında, liselere de uzanması, öğretmenleri ve lise öğrencilerini de kapsayan bir kampanyaya dönüşmesi hedefleniyor. Özellikle, AKP'nin eğitim müfredatında gerçekleştirdiği gerici müdahalelere karşı kapsamlı bir karşı faaliyetin örgütlenmesi amacıyla bilim insanlarının ve öğretmenlerin bir arada hareket etmesi konusunda somut adımlar önümüzdeki günlerde atılacak. Derslerinde evrim kuramına değinen ve haklarında soruşturma başlatılan öğretmenlerin sürgünlerinin durdurulması konusunda 700 akademisyenin ortak talebi bu süreç içinde yinelenecek ve Üniversite Konseyleri Derneği sürgünlerin geri alınması konusunda somut adımlar atacak.
    Eğitim alanındaki gericileşmeye karşı üniversitelerdeki akademisyenleri ortak bir çatı altında örgütleme hedefiyle yoluna devam eden Üniversite Konseyleri Derneği, Mayıs ayı ortalarında evrim tartışmalarına noktayı koymak amacıyla bir sempozyum düzenleyecek. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden bilim insanlarının katkı koyacağı sempozyum, bilimden, aydınlanmadan yana bir eğitim müfredatının oluşması yolunda da önemli bir çalışma haline gelecek. Sempozyum ile beraber evrim konusunda bilimsel bir kaynak oluşturması amacıyla bir kitap yayımlanacak.

Banned
    Tecrübe Puanı
    0

700 AKADEMİSYENDEN EĞİTİMDEKİ GERİCİ VE BİLİM DIŞI MÜDAHALELERE KARŞI ORTAK TAVIR
    Pazartesi, 30 Ocak 2006
    Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen evrim tartışmalarına karşı Üniversite Konseyleri Derneği öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına 700 akademisyen destek verdi. Mersin’de beş öğretmenin derslerinde evrim kuramını anlattıkları gerekçesiyle sürgün edilmelerinin ardından, AKP hükümetinin eğitim alanında gerçekleştirdiği bilim dışı müdahalelere karşı Türkiye’nin bir çok üniversitesinden öğretim üyesi ve araştırma görevlilerinden 700 imza toplandı. Üniversite Konseyleri Derneği tarafından toplanan imzalar, gelecek hafta içinde Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek. Evrim kuramı konusundaki tartışmalara bilimsel bir cevap hazırlığında da olan Üniversite Konseyleri Derneği, bu konuda öğretim üyelerinin katkılarıyla bir kitap hazırlayacak. Önümüzdeki süreçte, gerek liselerde gerek de üniversitelerde gerici ve bilim dışı unsurlara karşı çok yönlü bir karşı faaliyetin arkasında duracak olan Üniversite Konseyleri Derneği, bu amaçla üniversite ve liselerde toplantı, seminer ve konferans çalışmalarına hız verecek.

Üniversite Konseyleri Derneği
    Yönetim Kurulu

“GELECEĞİMİZİ ORTAÇAĞ KARANLIĞINA TESLİM ETMEYECEĞİZ”
    Türkiye’de son bir kaç haftadır “evrim kuramı” bir kez daha gündeme girmiş bulunuyor. Özellikle Mersin’de bir mahalle imamının ve muhtarının şikayetleri üzerine “öğrencilerine evrim kuramını anlatmak” suçuyla beş öğretmenin sürgün edilmesiyle birlikte, liselerde ve üniversitelerde ilerici ve aydınlanmacı düşünceye karşı iktidar destekli ideolojik bir saldırının varlığı yakıcılığını hissettirmiştir. Aynı şekilde, geçtiğimiz yıl Ankara’da, derste öğrencilerine Darwin’i ve evrim kuramını anlatan bir öğretmen hakkında soruşturma açılmış, öğrencilerin beyinlerinde tahribat yarattığı yollu iddialar ortaya atılmıştır. Evrim tartışmaları, özellikle AKP iktidarının ve beraberindeki gerici çevrelerin aktörü olduğu karanlık bir senaryoyu hayata geçirmektedir. AKP, iktidara geldiği günden bugüne, evrim kuramının öğretilmesini engelleyecek adımlar atmıştır. Müfredatta evrim kuramına ilişkin vurgular azaltılmış, okullarda fen bilgisi ve biyoloji derslerinde yaradılış inancının öğretilmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı başında derslerde okutulmak üzere hazırlanan fen bilgisi kitabında evrim kuramına ilişkin paragraflar çıkartılmış ve yaratılış görüşü tek yanlı bir biçimde işlenmiştir. Evrim kuramının gerici iktidarların hedef tahtasına yerleşmesi sadece Türkiye ile sınırlı değildir. ABD yönetimi, bir çok eyalette evrim kuramını müfredattan çıkarmıştır. ABD yönetimi ile sıkı ilişkileri olan köktendinci hıristiyan cemaatlerin evrim karşıtı söylemleri, Türkiye’de evrim karşıtı hareketlerin temel argümanlarını oluşturmuştur.
    Tüm bunlara karşın, evrim kuramı biyolojik bilimlerde olduğu kadar diğer fen bilimlerinde de yaygın bir kabul görmüştür. Deneysel çalışmalar, her geçen gün evrim kuramının etki alanını daha da genişletmektedir. Evrim kuramına karşı başlatılan bu saldırı, ortaçağ yanlısı karanlık düşüncelerin ürünüdür. Evrim kuramını hedef tahtasına koyarak başlatılan tartışma, bilimsel düşüncenin reddi noktasına varmaktadır. Bizler, Türkiye’nin aydınlık geleceği için çalışan bilim insanları olarak, bu tablonun en kısa sürede değişmesi gerektiğini düşünüyoruz.
    Bunun bir sonucu olarak diyoruz ki;
    Derslerinde evrim kuramını öğreten ve bu nedenle sürgün edilen meslektaşlarımız hakkında açılan soruşturmalar geri alınmalı, AKP hükümeti ve MEB’in evrim kuramının öğretilmesini engelleyen karar ve uygulamaları sona ermelidir. Eğitim, bilimdışı öğelerden arındırılmalı, bilimden ve aydınlanmadan yana bir müfredat uygulamaya konmalıdır.

Metne destek veren öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri

Yrd.Doç.Dr. Fevzi Engin Abant İzzet Baysal Üni. İİBF
    Banu Özdilek Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
    Çilem Uygur Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
    Devrim Ersezer Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Doç. Dr. Akın Yıldız Akdeniz Üniversitesi Tıp Fak. Nükleer Tıp ABD
    Doç. Dr. Elif Peştereli Akdeniz Üniversitesi Tıp Fak. Patoloji ABD
    Doç. Dr. İlker Belek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD
    Dr. Mehmet Akif Kılıç Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Ebru Akdoğu Arca Akdeniz Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü
    Gökhan Akyüz Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Janset Özen Aytemur Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Nihal Tümer Akdeniz Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü
    Nuray Gökalp Akdeniz Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü
    Nursah Çokbankır Akdeniz Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü
    Öznur Özdamar Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Prof Dr. Atila Yanıkoğlu Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Prof Dr. Battal Çıplak Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Prof. Dr. H.Hüseyin Polat Akdeniz Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD
    Prof. Dr. Hüseyin Sümbül Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Serkan Sekreter Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Sevgi Aydın Hergüner Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Tamer Albayrak Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Yrd. Doç. Dr. Nuray Kaya Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ulutürk Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Yrd. Doç. Dr. Zeliha Göker Akdeniz Üniversitesi İİBF
    Yrd. Doç. Dr. Sibel Tunç Akdeniz Üniversitesi Kimya Bölümü
    Yrd.Doç Dr. Ramazan Göktürk Akdeniz Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Dr. Umur Gürsoy Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı
    Yard. Doç. Dr. Aysel KAYAOĞLU Anadolu Üniversitesi İLETİŞİM
    Yard. Doç. Dr. Yasemin ÖZGÜN ÇAKAR Anadolu Üniversitesi İLETİŞİM
    Yard. Doç. Dr. Nuray GÖKÇEK KARACA Anadolu Üniversitesi İİBF
    Uğur Sak Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Prof. Dr. Esmahan Ağaoğlu Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Ali Ersoy Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Canan Karadağ Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Doç. Dr. Asuman Ağaçsapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Yard. Doç. Dr. Ayhan Bayrak Anadolu Üniversitesi Eğitim Fak.
    Doç. Dr. Aykut Çoban Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Doç. Dr. Osman Gürel Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi
    Dr. Ali Murat İrat Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
    Dr. Filiz Çulha Zabcı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Dr. Onur Karahanoğulları Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Dr. Özgür Aydın Ankara Üniversitesi DTCF
    Ozan Zengin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
    Prof. Dr. Tülin Öngen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Tahsin Yılmaz Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Yiğit Karahanoğulları Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Prof.Dr.Mine Tan Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç.Dr.Latif KURT Ankara Üniversitesi Biyoloji
    Gökhan Erdem Ankara Üniversitesi SBF
    Fulya Ezekel Ankara Üniversitesi SBF
    Ozan Zengin Ankara Üniversitesi SBF
    Nail Dertli Ankara Üniversitesi SBF
    Onurcan Taştan Ankara Üniversitesi SBF
    Serpil Samur Ankara Üniversitesi SBF
    Yard.Doç.Dr.Metin Özuğurlu Ankara Üniversitesi SBF
    Deniz Alca Ankara Üniversitesi SBF
    Türkan Hançer Ankara Üniversitesi SBF
    Burçak Özoğlu Ankara Üniversitesi SBF
    Doç.Dr. İlhan İkeda Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü
    Ruhan İkeda Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü
    Abuzer Yakaryılmaz Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Begüm Özkaynak Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü
    Burteçin Aksel Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği
    Doç. Dr. Deniz Kaymak Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri
    Doç. Dr. Rıfat Okçabol Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fak.
    Dr. Şahru Yüksel Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
    Filiz Ateş Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği
    Koray Çiftçi Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği
    Özgür Genç Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği
    Prof. Dr. Fatma Gök Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri
    Prof. Dr. Kuyaş Buğra Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
    Yar. Doç. Dr Nesrin Özören Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
    Prof.Dr. Hadi Özbal Boğaziçi Üniversitesi Kimya
    Yard.Doç.Dr. İsmail Kaplan Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim
    Yard.Doç.Dr. Nuri Ersoy Boğaziçi Üniversitesi Makina Müh.
    Prof.Dr. Yaman Barlas Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Müh.
    Yard. Doç. Dr. Ferit Öztürk Boğaziçi Üniversitesi Matematik
    Prof.Dr. Ali Baykal Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yard.Doç.Dr. Murat Baç Boğaziçi Üniversitesi Felsefe
    Prof. Dr Müzeyyen Erk Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Nail Yılmaz Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Günay Aydın Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Nurhayat Yıldırım Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Mustafa Yaman Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Özgür Kasapçopur Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Mehmet Vural Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Yücel Taşdan Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Tülay Erkan Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Oya Ercan Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Müjgan Alikeşifoğlu Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Haluk Çokuğraş Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
    Prof. Dr Ertan Yurdakoş Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr Gülderen Şahin Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr Nermin Yelmen Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr Safiye Kaya Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyokimya
    Prof. Dr Süha Göksel Cerrahpaşa Tıp Fak. Patoloji
    Prof. Dr Sabriye Demirci Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Taner Damcı Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Hasan İlkova Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Hülya Apaydın Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr Melek Öztürk Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Prof. Dr Selma Yılmazer Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Doç. Dr Gökhan Erkol Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Doç. Dr.Veysi Demirbilek Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Dr. Tevfik Gülyaşar Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik
    Dr. Ali Rıza Kızıler Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik
    Dr İbrahim Güven Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Dr. Gökhan Metin Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Dr. Serkan Kaya Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Uzm. Bio.Murat Mengi Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr. Vecdet Tezcan Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Doç. Dr. Bülent Tutluoğlu Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr. Tunaya Kalkan Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik
    Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik
    Doç. Dr. Sabahattin Saip Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Dr. Hakan Polat Cerrahpaşa Tıp Fak. Deney Hayvanları Labaratuarı
    Dr. Serdal Uğurlu Cerrahpaşa Tıp Fak. Deney Hayvanları Labaratuarı
    Doç. Dr. Gökhan Aygün Cerrahpaşa Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Prof. Dr. Cengiz Yağız Cerrahpaşa Tıp Fak. Kulak-Burun Boğaz
    Prof. Dr. Huri Özdoğan Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr. Gül Öngen Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr. Ferhat Erişir Cerrahpaşa Tıp Fak. Kulak-Burun Boğaz
    Prof. Dr. Nihat Şekercioğlu Cerrahpaşa Tıp Fak. Kulak-Burun Boğaz
    Prof. Dr. Turan Peştemalci Cerrahpaşa Tıp Fak. Anatomi
    Prof. Dr. Ercan Tanyeli Cerrahpaşa Tıp Fak. Anatomi
    Dr. Ahmet Erdoğdu Cerrahpaşa Tıp Fak. Anatomi
    Dr. Emel Kaya Cerrahpaşa Tıp Fak.
    Dr. Osman Akçakaya Cerrahpaşa Tıp Fak.
    Prof. Dr. Müjgan Cengiz Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Prof. Dr. Turgut Ulutin Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Dr. Şükriye Yılmaz Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Dr. Yelda Tarkan-Argüden Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Dr. Ayşe Çırakoğlu Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biyolojik bilimler
    Doç. Dr. Gökhan Erkol Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Doç. Dr. Veysi Demirbilek Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr. Yıldız Perk Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
    Doç. Dr. Tunçalp Demir Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Dr. Kemal Harmancı Cerrahpaşa Tıp Fak. Radyoloji
    Prof. Dr. Zerrin Calay Cerrahpaşa Tıp Fak. Patoloji
    Prof. Dr. Aydın Barlas Cerrahpaşa Tıp Fak. Farmakoloji
    Prof. Dr. Cihat Küçükhüseyin Cerrahpaşa Tıp Fak. Farmakoloji
    Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyofizik
    Prof. Dr Nejat Çıplak Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroşirürji
    Prof. Dr. Sermet Koç Cerrahpaşa Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Özdemir Kulusayın Cerrahpaşa Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Güneş Kızıltan Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Doç.Dr.Mahmut Coşkun ÇOMÜ Biyoloji
    Serkan Doğru ÇOMÜ Fizik
    Betül Atalay ÇOMÜ Fizik
    Mehmet Tüysüz ÇOMÜ Fizik
    Doç. Dr. Osman Küçükosmanoğlu Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Dr. Hüsan Zorba Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    İsmail Samberk Çukurova Üniversitesi PDR Eğitim Fakültesi
    Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof. Dr. Sevil Altan Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Prof. Dr. Şükran Kılbaş Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof. Dr. Türker Altan Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    SES Şube Sekreteri Nazan Eroğlu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Yrd. Doç Meral Atıcı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Berrin Sirel Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çam Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Nihat Yavuz Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Mediha Sarı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Alper Yontar Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Andaç Çuhadar Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Bekir Çoşkun Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi
    Derya Özbey Dinç Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Engin Altan Durusoy Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
    Cem Demir Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü
    Yrd. Doç. Osman Aslan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd.Doç Ergün Serindağ Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Adnan Biçer Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof. Dr. S. Sonay Gürçay Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç Ahmet Doğanay Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Mehmet Karakuş Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç Songül Tümkaya Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç. Dr. Bülent Çukurova Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç. Dr.Yaşare Aktaş Arnas Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Suat Karaaslan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Mustafa Okan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Mahinur Karataş Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç. Dr. Osman Küçükosmanoğlu Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Dr. Hüsan Zorba Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof. Dr. Sevil Altan Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Prof. Dr. Şükran Kılbaş Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof. Dr. Türker Altan Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Nazan Eroğlu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Yrd. Doç Meral Atıcı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Berrin Sirel Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı
    Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çam Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç. Dr. Yeşim Edis Şahin DEU Kamu Yönetimi
    Ferhat Akbey DEU Kamu Yönetimi
    Ali Kemal KARAYEL DEÜ TIP Fakültesi
    İdris ŞAHİN DEÜ TIP Fakültesi
    Uğur ALTUNAY DEÜ TIP Fakültesi
    Yunus ZORUOĞLU DEÜ TIP Fakültesi
    Arzu GÜNGÖR DEÜ TIP Fakültesi
    Namık ÖZTÜRK DEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi
    Belgin UZUN DEÜ İnşaat Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Necip Beyhan DEÜ Mimarlık
    Doç.Dr.Gönül İpek ALKAN DEÜ Mimarlık
    Nilifer Koçak DEÜ Mimarlık
    Ayça Erşen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak, Patoloji ABD
    Doç. Dr. Alp Ergör Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD
    Doç.Dr. Bülent Kılıç Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı ABD
    Prof. Dr. İzge Günal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Ortopedi ABD
    Prof. Dr. Osman Açıkgöz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Fizyoloji ABD
    Prof. Dr. Zuhal Okuyan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD
    Yard. Doç. Dr. Yücel Demiral Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD
    Hale Arık Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı ABD
    Prof. Dr. Neşe Özgen Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü
    Prof. Dr. Nevzat Kaya Ege Üniversitesi Alman Dili ve Edb.
    Prof. Dr. Sabri Sürgenil Ege Üniversitesi Tarih Bölümü
    Prof. Dr. Sena Şahin Ege Üniversitesi İng.Dili ve Edb.
    Tolga Binbay Ege Üniversitesi Tıp Fak, Psikiyatri ABD
    Prof. Dr. Serdar Demirgören Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr.Yusuf ALPER Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı
    Meryem Öztürk Florans Nightingale Halk Sağlığı Hemşireliği
    Serap Altuntaş Florans Nightingale Hemşirelik Yönetimi
    Serap Balcı Florans Nightingale Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hem.
    Gülhan Coşansu Florans Nightingale Halk Sağlığı Hemşireliği
    Nilüfer Öztürk Florans Nightingale Halk Sağlığı Hemşireliği
    Serap Bulduk Florans Nightingale Halk Sağlığı Hemşireliği
    Birsen Mutlu Florans Nightingale Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hem.
    Hatice Şen Florans Nightingale Hemşirelikte Öğretim
    Burçin Işık Florans Nightingale Hemşirelikte Öğretim
    Zeliha Tülek Florans Nightingale İç Hastalıkları Hemşireliği
    Hilal Uysal Florans Nightingale İç Hastalıkları Hemşireliği
    Özgül Erol Florans Nightingale
    Sevim Çelik Florans Nightingale Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği
    Doç.Dr. Ülkü Baykal Florans Nightingale Hemşirelik Yönetimi
    Prof. Dr. Neriman Akyolcu Florans Nightingale Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği
    Prof. Dr. Semra Erdoğan Florans Nightingale Halk Sağlığı Hemşireliği ABD Başkanı
    Prof Dr. Gülsüm Taşocak Florans Nightingale Hemşirelikte Öğretim
    Yard. Doç. Dr. Hülya Bilgün Florans Nightingale Psikiyatri Hemşireliği
    Doç. Dr. Aytolon Yıldırım Florans Nightingale Hemşirelik Yönetimi
    Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği
    Yard. Doç. Dr. Nevin Şahin Florans Nightingale
    Burak Gürbüz Galatasaray Üniversitesi İktisat Fak.
    Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu Gazi Üniversitesi Eczacılık Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Osman Elbek Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Ahu Öztürk Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Barış Kaymak Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Başak Çakar Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Cansın Yaylalı Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Çiğdem Kaplan Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Doç. Dr. Afife İzbırak Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Doç. Dr. Hüseyin Özel Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Dr. İnci Kuzgun Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Dr. Mete Kaan Kaynar Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Dr. Selim Çağlar Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Dr. Umur Tosun Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Dr. Zafer Çalışkan Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Fatih Bayraktar Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Hasan Ünal Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Neslihan Kocatepe Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Özgür Çınarlı Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Prof. Dr. Gülen Ekmekçi Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Sedat Işıklı Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Yeliz Kındap Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Yrd. Doç. Dr. Şevira Mıhçı Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yön.
    Cumhur Öztürk Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği
    Ercan Tatlı Isparta Üni. Burdur Y.O Eğitim Fakültesi
    Doç. Dr. Jale Yazıcı İstanbul Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji
    Doç. Dr. Levent Ertuğrul İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr. Şadi Yenen İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Prof. Dr. Güler Saruhan-Direskeneli İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr. Refik Yiğit İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr. Gülay Uzun İstanbul Tıp Fak.
    Prof. Dr. Tuncay Altuğ İstanbul Tıp Fak. Deney Hayvanları Labaratuarı
    Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Temel Yılmaz İstanbul Tıp Fak. Dahiliye
    Doç. Dr. Nesrin Ertan İstanbul Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr. Akyan Canberk İstanbul Tıp Fak. Farmakoloji
    Prof. Dr. Lütfiye Eroğlu İstanbul Tıp Fak. Farmakoloji
    Prof. Dr. Mehmet Güngör İstanbul Tıp Fak. Farmakoloji
    Doç. Dr. Nadir Arıcan İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Şevki Sözen İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Dr. Mustafa Aziz Yıldırım İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Ümit Türkoğlu İstanbul Tıp Fak. Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
    Prof. Dr. Mine Küçüker İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan İstanbul Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Doç. Dr. Tülin Çağatay İstanbul Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr. Orhan Arseven İstanbul Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Dr. Ömer Devecioğlu İstanbul Tıp Fak.
    Prof. Dr. Taner Görev İstanbul Tıp Fak. Kardiyoloji
    Prof. Dr. Asuman Çoban İstanbul Tıp Fak. Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları
    Prof. Dr. Gencay Gürsoy İstanbul Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr. Emre Öge İstanbul Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr. Derya Aydın İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Prof. Dr. Çiğdem Bal İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Prof. Dr. Rahmiye Berkiten İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Doç. Dr. Hakan Gürvit İstanbul Tıp Fak. Nöroloji
    Doç. Dr. Nevzat Alkan İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Dr. Oğuzhan Ekinoğlu İstanbul Tıp Fak. Adli Tıp
    Prof. Dr. Yıldız Yeğenoğlu İstanbul Tıp Fak. Mikrobiyoloji
    Alper Dizdar İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü
    Arzu Kihtir İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Aslı Aydın İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
    Aysel Arıkboğa İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Berna Uymaz İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Bulut Çınar İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Didem Yalın İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Doç. Dr Gökhan Erkol İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji
    Doç. Dr. Adalet Alada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Doç. Dr. Gürhan Çiftçioğlu İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Doç. Dr. Sevim Budak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Doç. Dr.Veysi Demirbilek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji
    Doç.Dr. Alper Yılmaz İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Doç.Dr. Aynur Gülenbe İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Dr İbrahim Güven İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji
    Dr. Ali Aydın İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Dr. Ali Rıza Kızıler İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik
    Dr. Gökhan Metin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji
    Dr. İpek Barut İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri
    Dr. Melten Özuğurlu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Dr. Serkan Kaya İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji
    Dr. Tevfik Gülyaşar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik
    Ebru Ulusoy İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Emel Silahsızoğlu İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Emine Tahsin İstanbul Üniversitesi İktisat Fak.
    Emre Aykoç İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Evren Eraslan İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
    Evren Şar İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Gökçe Cihan İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fak.
    Muazzez Yavuz İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Murat Birdal İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Murat Mengi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji
    Nazime Beysan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Nazlı Cihan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Nurcan Özgür İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Ömer Aydın İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Özlem Gündüz İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Özlem Makaroğlu İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Prof. Dr Hasan İlkova İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Ertan Yurdakoş İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak.Fizyoloji
    Prof. Dr Gülderen Şahin İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Cerrahpaşa Tıp Fak. Göğüs Hastalıkları
    Prof. Dr Günay Aydın İstanbul Üniversitesi
    Prof. Dr Haluk Çokuğraş İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Hülya Apaydın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji
    Prof. Dr Mehmet Vural İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Melek Öztürk İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biy.Bil.r
    Prof. Dr Mustafa Yaman İstanbul Üniversitesi
    Prof. Dr Müjgan Alikeşifoğlu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Müzeyyen Erk İstanbul Üniversitesi
    Prof. Dr Nail Yılmaz İstanbul Üniversitesi
    Prof. Dr Nermin Yelmen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Fizyoloji
    Prof. Dr Nurhayat Yıldırım İstanbul Üniversitesi
    Reyhan Akçaalan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
    Cenk Gürevin İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
    Esra Eroğlu İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
    Nazime Beysan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Cengiz Poyraz İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri
    Ülker Yükselbaba İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Nazlı Demirel İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri
    S. Ünsal Karhan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri
    İbrahim Yiğitoğlu İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi
    Beran Pirinççi İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
    Heysem İstanbullu İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
    Temha Erkoç İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
    Pelin A. Pirinççi İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
    Anıl Erenkol İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Aynur Uçkan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Duygu Anıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Gülay Arslan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Prof. Dr Oya Ercan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Özgür Kasapçopur İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Sabriye Demirci İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Safiye Kaya İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Biyokimya
    Prof. Dr Selma Yılmazer İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Tıbbi Biy.Bil.r
    Prof. Dr Süha Göksel İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Patoloji
    Prof. Dr Taner Damcı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Dahiliye
    Prof. Dr Tülay Erkan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr Yücel Taşdan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fak. Çocuk Sağlığı
    Prof. Dr. Demir Kolçak İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Prof. Dr. Dinç Alada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Prof. Dr. Ertan Eruz İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri
    Prof. Dr. Gülten Atun İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Prof. Dr. Harun Aksu İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Prof. Dr. Hüsniye Doğruman İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
    Prof. Dr. Mahmut Öztürk İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği
    Prof. Dr. Naz Çavuşoğlu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Prof. Dr. Nihat Falay İstanbul Üniversitesi İktisat Fak.
    Prof. Dr. Niyazi Baydemir İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Prof. Dr. Nurettin Meriç İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Prof. Dr. Süleyman Korkut Tekeli İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
    Prof. Dr. Semiha Arayıcı İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Savaş Karabulut İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği
    Serkan Kekevi İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Sinem Yargıç İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Ülkü Hatman İstanbul Üniversitesi İktisat Fak.
    Volkan Tatar İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kalay İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Ergin Gümüş İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri
    Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alkan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaya İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Özlem İlker Etuş İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Serhat Yanık İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Serpil Çakır İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Yrd. Doç. Dr. Sevtap Metin İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. T. Hakan Ongan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Z. Ayyıldız Onaran İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr.Osman Çetinkaya İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fak.
    Yrd.Doç.Dr. Fferhan Kaygısız İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi
    Yard.Doç.Dr.E.Zeynep Güler İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi
    Adem Çınarlı İstanbul Üniversitesi Kimya
    Cem Kahraman İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Bölümü
    Sedat İlhan İstanbul Üniversitesi İÜ Müh. Fak. Jeofizik Bölümü
    Yrd Doç. Dr. Mutlu Tunç İstanbul Üniversitesi İÜ Müh. Fak. Makine Bölümü
    Yrd. Doç. Dr. Ferhat Özçep İstanbul Üniversitesi İÜ Müh. Fak. Jeofizik Bölümü
    Yrd. Doç. Dr. İlgin Kurşun İstanbul Üniversitesi İÜ Müh. Fak. Maden Bölümü
    Seçil Çam İstanbul Üniversitesi İÜ Müh. Fak. Maden Bölümü
    Prof. Dr. Oya Keleş İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Doç. Dr. Seçkin Arun İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Doç. Dr. Murat Aslan İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Prof. Dr. Recep Kahraman İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Romedi Çelik İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Prof. Dr. Hıdır Denes İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Prof. Dr. Abit Aktaş İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Doç. Dr. Remzi Gönül İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Prof. Dr. Erdem Acar İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Iraz Akış İstanbul Üniversitesi İÜ Vet. Fak.
    Doç. Dr. Meriç Albay İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
    Murat Dilek İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Emine Akalın İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Sevtap Metin İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Yrd. Doç. Ufuk Özcan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
    Prof. Dr. Zerrin Baydar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
    Derya Dikyol İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakıroğlu İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi
    Prof. Dr. Nurettin Ergun İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi
    Prof. Dr. Zafer Tunca İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Prof. Dr. Erol Manisalı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Prof. Dr. İzzettin Önder İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. İlker Aktükün İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
    Prof. Dr. Rona Serozan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
    Yrd. Doç. Dr. Emine Akalın İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fak
    Cenk Gürevin İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fak
    Doç. Dr. Meriç Albay İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fak
    Reyhan Akçaalan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fak
    Prof.Dr. Vedia Toker İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müh.
    Ahmet Özgür Doğru İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
    Doç.Dr. Fatma Küskü İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü
    Dr. Cihangir Özşamlı İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
    Gürkan Emre Gürcanlı İTÜ İnşaat Fak.
    Murat Akad İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü
    Muzaffer Erdoğan İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü
    Prof. Dr. Cüneyt Arslan İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Prof. Dr. Güngör Evren İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü (Emekli)
    Prof. Dr. İsmail Duman İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Prof. Dr. Servet Timur İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Selim Ertürk İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Şeref Sönmez İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Dr. Tevfik Özlüdemir İTÜ İnşaat Fakültesi
    Yrd.Doç.Dr.Gültekin Topuz İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü
    Umut Ülgen İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü
    Dilek Şatır İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü
    Prof.Dr.Neşet Acarkan İTÜ Maden Mühendisliği
    Prof.Dr.Gündüz Ateşok İTÜ Maden Mühendisliği
    Prof.Dr.Nuh Bilgin İTÜ Maden Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Gülay Bulut İTÜ Maden Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Vural Yavuz İTÜ Maden Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Alim Gül İTÜ Maden Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Ekrem Yüce İTÜ Maden Mühendisliği
    Dr.Cengiz Kırmanlı İTÜ Maden Mühendisliği
    Fırat Burat İTÜ Maden Mühendisliği
    Mustafa Yılmaz İTÜ Maden Mühendisliği
    Prof.Dr.Mahir Vardar İTÜ Jeoloji Mühendisliği
    Dr.Ümran Serpen İTÜ Jeoloji Mühendisliği
    Gökhan Şans İTÜ Jeoloji Mühendisliği
    Emine Didem Korkmaz İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
    Mustafa Hakan Özyurtkan İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
    Yıldıray Palabıyık İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
    Eylem Kaya İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği
    Hande Eren Tok İTÜ Jeofizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Mahmut Hortaçsu İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Cemal Yıldız İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Nurfer Güngör İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Ahmet Giz İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Gönül Özen İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Neşe Özdemir İTÜ Fizik Mühendisliği
    Tansu Ersoy İTÜ Fizik Mühendisliği
    Dr.Zekiye Erdoğan İTÜ Fizik Mühendisliği
    Yasemin Şengün İTÜ Fizik Mühendisliği
    Barış Yapışkan İTÜ Fizik Mühendisliği
    Muzaffer Erdoğan İTÜ Fizik Mühendisliği
    Prof.Dr.Ayşe Bilge İTÜ Matematik Mühendisliği
    Prof.Dr.Faruk Güngör İTÜ Matematik Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.İlkay Bakırtaş İTÜ Matematik Mühendisliği
    Yrd.Doç.Dr.Nalan Antar İTÜ Matematik Mühendisliği
    Dr.Fuat Ergezen İTÜ Matematik Mühendisliği
    Eti Mizrahi İTÜ Matematik Mühendisliği
    Nurhan Çolakoğlu İTÜ Matematik Mühendisliği
    Gonca Akı İTÜ Matematik Mühendisliği
    Prof.Dr.Ümit Tunca İTÜ Kimya
    Prof.Dr.Gürkan Hızal İTÜ Kimya
    Prof.Dr.Oya Atıcı İTÜ Kimya
    Prof.Dr.Tülay Tulun İTÜ Kimya
    Prof.Dr.Güleren Döner İTÜ Kimya
    Yrd.Doç.Dr.Gönül Yapar İTÜ Kimya
    Duygu Ergüneş İTÜ Kimya
    Dr.Tevfik Özlüdemir İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
    Ahmet Özgür İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
    Dr.Cihangir Özşamlı İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
    Gürkan Emre Gürcanlı İTÜ İnşaat Mühendisliği
    Murat Akad İTÜ İnşaat Mühendisliği
    Prof.Dr.Güngör Evren İTÜ İnşaat Mühendisliği
    Doç.Dr.Fatma Küskü İTÜ İşletme Mühendisliği
    Prof.Dr.Cüneyt Arslan İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Prof.Dr.İsmail Duman İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Prof.Dr.Servet Timur İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Selim Ertürk İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Şeref Sönmez İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
    Nida Özbolat İzmir YTE Mimarlık Fakültesi
    Nihat Koçyiğit İzmir YTE Yabancı Diller Yüksek Okulu
    Doç Dr. Reşat Başer Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak
    Dr. Rıfat Oymak Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fak.
    Melike Erkoç Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD
    Yrd. Doç Nilay Etiler Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD
    Feyza Selçuk Koç Üniversitesi Kimya Bölümü
    Prof. Dr. Burak Erman Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Müh.
    Prof. Dr. Mehmet Somer Koç Üniversitesi Kimya Bölümü
    Dr. Atilla Özsever Maltepe Üniversitesi İİBF
    Aslıhan Özel Marmara Üniversitesi Makine Müh.
    Aysel Gürkan Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu
    Berna Oktar Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu
    Doç. Berrak Yeğen Marmara Üniversitesi Tıp fakültesi
    Doç. Dr. Güler Yalın Marmara Üniversitesi Ecz. Fakültesi
    Doç. Dr. Sibel Kalaça Marmara Üniversitesi Tıp fakültesi
    Doç. Fatma E. Aslı Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu
    Doç Dr. Güler Yalım Marmara Üniversitesi ECZACILIK
    Dr. Bervaç Yeğen Marmara Üniversitesi TIP
    Orhan Zengin Marmara Üniversitesi SAĞLIK EĞİTİMİ
    Dr. Şebnem Gülfidan Marmara Üniversitesi FEN-EDEBİYAT SOSYOLOJİ

Prof. Dr. Müjgan Tez Marmara Üniversitesi FEN-EDEBİYAT MATEMATİK
    Yaşar Keskin Marmara Üniversitesi SAĞLIK EĞİTİMİ
    Çağlar Demirbağ Marmara Üniversitesi ECZACILIK
    Dr. Serap Çiftçili Marmara Üniversitesi TIP
    Dr. Mehmet Akman Marmara Üniversitesi TIP
    Dr. Halil Tuğtepe Marmara Üniversitesi TIP
    Dr. Nezih Varol Marmara Üniversitesi SAĞLIK EĞİTİMİ
    Prof. Dr. Mithat Kıyak Marmara Üniversitesi SAĞLIK EĞİTİMİ
    Rıdvan Dilmaç Marmara Üniversitesi TEKNİK EĞİTİM
    Artun Avcı Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Uraz Aydın Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Bülent Kabaş Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Nurşen Mazıcı Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Cüneyt Akalın Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Kayıhan Güven Marmara Üniversitesi İLETİŞİM
    Doç. Dr. Atilla Güney Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü
    Doç. Dr. Mehmet GÜNDOĞDU Mersin Üniversitesi Çeviri Bölümü
    Dr. Aslı ASLAN Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Musa AKAR Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü
    Prof. Dr. Hikmet İyidiker Mersin Üniversitesi İktisat Bölüm Bşk.
    Prof. Dr. Ünsal YETİM Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü
    Doç Dr. Hatice Kurtuluş Muğla Universitesi Sosyoloji Bölümü
    Güçlü Ateşoğlu Muğla Universitesi Felsefe Bölümü
    Prof. Dr. Atilla Göktürk Muğla Universitesi Kamu Yönetimi
    Yar.Doc. Koşar Hız Muğla Universitesi Sosyoloji Bölümü
    Yücel Karadaş Muğla Universitesi Sosyoloji Bölümü
    Yard. Doç. Dr. Dilek Hattatoğlu Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü
    Banu Akkaş ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Banu Kaya ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Çiğdem Gökçek ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Deniz Özüt ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Doç. Dr. Meryem Beklioğlu Yerli ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Evren Cabi ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Prof.Dr. Zeki Kaya ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Prof. Dr. Murat Balamir ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama
    Dr. Sevin Osmay ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama
    Dr. Ayhan Sol ODTÜ Felsefe
    Dr.Barış Çakmur ODTÜ Siyaset Bil.
    Billur Çelebi ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü
    Doç.Dr.Can Bilgin ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Ceren Caner Berkman ODTÜ Biyolojik Bilimler
    Funda Hülagu ODTÜ Uluslarararası İlişkiler
    Ömür Kurt ODTÜ Siyaset Bil.
    Pınar Dönmez ODTÜ Siyaset Bil.
    Sibel Kibar ODTÜ Felsefe
    Alper Ateşer ODTÜ Sosyoloji
    Gözde Kök ODTÜ Tarih
    Halil Can Emre ODTÜ Sosyoloji
    Özgür Arık ODTÜ GİSAM
    Çağdaş Sümer ODTÜ Tarih
    Engin Özkan ODTÜ Matematik
    Aslı Güleç ODTÜ Siyaset Bil.
    Prof. Dr. Fadıl Öztürk Ondokuz Mayıs Üniversitesi PEDİATRİ ABD
    Prof. Dr. Mehmet Koyuncu Ondokuz Mayıs Üniversitesi KBB ABD
    Prof. Dr. Mehmet Elbistan Ondokuz Mayıs Üniversitesi TIBBİ BİYOLOJİ ve GENETİK ABD Ondokuz Mayıs Üniversitesi
    Prof. Dr. Ali Faik Yılmaz Ondokuz Mayıs Üniversitesi ÜROLOJİ ABD
    Prof. Dr. Ramazan Ondokuz Mayıs Üniversitesi AŞÇI ÜROLOJİ ABD
    Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Şahin Ondokuz Mayıs Üniversitesi NÖROLOJİ ABD
    Dr. Alper Büyükakkuş Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fakülte Sekreteri
    Dr. Cengiz Çelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi PSİKİYATRİ ABD
    Nazmiye Çalışkan Uludağ Üniversitesi Aile Hekimliği
    Prof.Dr. Mustafa Aytaç Uludağ Üniversitesi İİBF
    Doç.Dr. Erkan Işığıçok Uludağ Üniversitesi İİBF
    Doç.Dr.Fatma Acar Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Metin Taş Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Nalan Ölmezoğulları Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Mehmet Aslanoğlu Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Yalçın Acar Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Ömer Akat Uludağ Üniversitesi İİBF
    Yrd.Doç.Dr.Gül Gökayenel Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Feray Çelikçapa Uludağ Üniversitesi İİBF
    Prof.Dr.Sami Güven Uludağ Üniversitesi İİBF
    Yrd.Doç.Dr.Sabri Dirim Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Yrd.Doç.Dr.Özlem Işığıçok Uludağ Üniversitesi İİBF
    Gökhan Şenol Uludağ Üniversitesi İİBF
    Tolga Demirbaş Uludağ Üniversitesi İİBF
    Mine Akkuş Uludağ Üniversitesi İİBF
    Gökhan Karsav Uludağ Üniversitesi İİBF
    Doç.Dr.Özgür Karabulut Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Yrd.Doç.Dr.Ümit Arslan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Prof.Dr.Metin Tuna Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr.Tanju Göksoy Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Ebru Karaoğlu Uludağ Üniversitesi İİBF
    Gökhan Özsoy Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Doç.Dr.Ertuğrul Aksoy Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Dr.Yasemin Salman Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Tülin Akkaya Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Yrd.Doç.Dr.Hakan Büyükcangaz Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Yrd.Doç.Dr.Ercan Şimşek Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Doç.Dr.Senih Yazgan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Mürvet Dağlıoğlu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Prof.Dr.Bahattin Çetin Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Tolga Tipi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Erkan Yaslıoğlu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Serkan Gürlük Uludağ Üniversitesi Ziraat Fak.
    Cem Okan Tuncel Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof.Dr.Pervin Aniş Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd.Doç.Erkan Şenşekerci Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Doç.Dr.Asude Bilgin Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Aziz Bahçeli Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Yrd.Doç.Dr.Feyyat Gökçe Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Hatice Çağlar Özteke Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Ebru Şenyiğit Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Umut Salihoğlu Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Meral Taner Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof.Dr.Şermin Külahoğlu Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Mustafa Balay Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi
    Prof.Dr.Kadir Çüçen Uludağ Üniversitesi Felsefe
    Yard.Doç.Muhsin Yılmaz Uludağ Üniversitesi Felsefe
    Ogün Ürek Uludağ Üniversitesi Felsefe
    Prof.Dr.Ahmet Cevizci Uludağ Üniversitesi Felsefe Tarihi
    Doç.Dr.Hatice Şahin Uludağ Üniversitesi Türk Dili
    Doç.Dr.Kerime Üstünova Uludağ Üniversitesi Türk Dili
    Prof.Dr.Mustafa Şahin Uludağ Üniversitesi Klasik Arkeoloji
    Elvan Ertürk Uludağ Üniversitesi Sosyal Psik.
    Prof.Dr.Gürkan Tekmen Uludağ Üniversitesi Uygulamalı Psik
    Yrd.Doç.Ersin Kuşdil Uludağ Üniversitesi Sosyal Psik.
    Yard.Doç.Egemen Dere Uludağ Üniversitesi Moleküler Biyoloji
    Sibel Taş Uludağ Üniversitesi Biyoloji
    Doç.Dr.Jale İrdesel Uludağ Üniversitesi FTR
    Dr.Şüheda Özçakır Uludağ Üniversitesi FTR
    Doç.Dr.Bülent Yazıcı Uludağ Üniversitesi Göz
    Prof.Dr.Uğur Topal Uludağ Üniversitesi Radyoloji
    Dr.Cevdet Duran Uludağ Üniversitesi İç hastalıkları
    Doç.Dr.Fadıl Özyener Uludağ Üniversitesi Fizyoloji
    Doç.Dr.Behzat Noyan Uludağ Üniversitesi Fizyoloji
    Doç.Dr.Nevzat Kahveci Uludağ Üniversitesi Fizyoloji
    Doç.Dr.Güldal Güleç Uludağ Üniversitesi Fizyoloji
    Doç.Dr.Emre Sarandöl Uludağ Üniversitesi Biyokimya
    Prof.Dr.Melahat Dirican Uludağ Üniversitesi Biyokimya
    Prof.Dr.Ercan Tuncel Uludağ Üniversitesi Radyoloji
    Doç.Dr.Zeynep Yazıcı Uludağ Üniversitesi Radyoloji
    Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı
    Doç.Dr.Emel İrgil Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı
    Prof.Dr.Hamdi Aytekin Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı
    Prof.Dr.Necla Tugay Aytekin Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı
    Dr.Mahmut Aslan Uludağ Üniversitesi FTR
    Yrd.Doç.Dr.Konçuy Sivrioğlu Uludağ Üniversitesi FTR
    Prof.Dr.Şahin Sırmalı Uludağ Üniversitesi Histoloji
    Doç.Dr.İlkin Çavuşoğlu Uludağ Üniversitesi Histoloji
    Prof.Dr.Zeynep Kahveci Uludağ Üniversitesi Histoloji
    Doç.Dr.Semiha Noyan Uludağ Üniversitesi Histoloji
    Serkan Kılıç Uludağ Üniversitesi İİBF
    CEM ERGÜL Uludağ Üniversitesi GENEL BİYOLOJİ
    PROF.RAHMİ BİLALOĞLU Uludağ Üniversitesi GENEL BİYOLOJİ
    PROF.K.ARSLAN ANABİLİM DALI Uludağ Üniversitesi GEOMETRİ
    NURHAYAT DALKIRAN Uludağ Üniversitesi HİDROBİYOLOJİ
    Bekir Aşık Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü
    Dr. Müge Akad Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü
    Beyazıt Kahraman Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı
    Doç Dr. Nurten Vardar Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Mühendisliği
    İbrahim Altun YTÜ İnşaat Müh.
    Dr. Nilgün Camkesen YTÜ İnşaat Müh.
    Yard. Doç. Dr. İsmail Şahin YTÜ İnşaat Müh.
    Dr. Haluk Yüksel YTÜ İnşaat Müh.
    Dr. Cenk Ozan YTÜ İnşaat Müh.
    Anıl Arı YTÜ İnşaat Müh.
    Yard. Doç. Dr. Yeşim Çelikoğlu YTÜ İnşaat Müh.
    Dr. Ali Koçak YTÜ İnşaat Müh.
    Doç Dr. Nabi Yüzer YTÜ İnşaat Müh.
    Dr. Şükrü Özçoban YTÜ İnşaat Müh.

Banned
    Tecrübe Puanı
    0

ÜNİVERSİTE KONSEYLERİ DERNEĞİ MEB'E GERİCİ MÜFREDATA KARŞI DİLEKÇE VERDİ Cumartesi, 04 Mart 2006 Üniversite Konseyleri Derneği 3 Mart Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı'na “Fen Bilgisi/Fen ve Teknoloji” ile “Biyoloji” dersleri öğretim programlarında ve ders kitaplarında evrim kuramının bilimsel yönlerinin kapsamlı olarak ele alınması, bilimsel anlamda yeterli bir anlatıma yer verilmesi ve yaratılış görüşünün tamamen çıkarılması talebiyle dilekçe verdi. Dilekçede şu noktalara değinildi.
    T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na,
    Bakanlığınıza bağlı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB) tarafından oluşturulan ve bakanlığınızca onaylanan “Fen Bilgisi” ile “Biyoloji” derslerine ait öğretim programları ile bu programlara dayanılarak hazırlanan ders kitaplarında evrim kuramının bilimsel yönleri kapsamlı olarak ele alınmamakta, bilimsel anlamda yetersiz bir anlatım yer almaktadır. Bunun yanında “Biyoloji” derslerine ait öğretim programları ve ders kitaplarında “Hayatın Başlangıcı ile İlgili Görüşler” başlığı altında dinsel bir görüş olan “Yaratılış Görüşü” yer almaktadır. Ekte sunduğumuz bilim insanları tarafından hazırlanan konu ile ilgili görüş metninde de ilgili açıklamalar yer almaktadır.T.C. Anayasası’nın 2. maddesi “Türkiye Cumhuriyeti (...) laik (...) bir hukuk Devletidir”, 42. maddesi “Eğitim ve öğretim (...) çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre (...) yapılır”, Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 12. maddesi “Türk millî eğitiminde laiklik esastır” ve 13. maddesi “Her derece ve türdeki ders programları ve eğitim metotlarıyla ders araç ve gereçleri, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere (...) göre sürekli olarak geliştirilir.” hükümlerini taşımaktadır.
    Bu emredici düzenlemelere rağmen, TTKB’nin “Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi” konulu, 14.07.2005 tarih ve 193 sayılı kararı ile düzenlenen “Biyoloji” dersi öğretim programında (Talim ve Terbiye Kurulunun 23.12.1997 tarih ve 169 sayılı kararı ile kabul edilen) ve hala okutulmakta olan ders kitaplarında “Hayatın Başlangıcı ile İlgili Görüşler” bölümünde “Yaratılış Görüşü” yer almaktadır. Bunun yanında, aynı bölümde “Canlıların Evrimi ile İlgili Görüşler” başlığı altında evrim kuramının bilimsel yönleri kapsamlı olarak ele alınmamakta, bilimsel anlamda yetersiz bir anlatım yer almaktadır. Keza, TTKB’nin “İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Dersi (4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf) Öğretim Programlarının Kabulü” konulu, 13.10.2000 tarihli ve 387 sayılı kararında sunulan öğretim programında ve hala okutulmakta olan ders kitaplarında da evrim kuramının bilimsel yönleri kapsamlı olarak ele alınmamakta, bilimsel anlamda yetersiz bir anlatım yer almaktadır.
    Tüm seviyelerdeki eğitim programlarının güncel bilimsel gelişmeleri takip etmesi, yeniliklere ve ilerici düşünceye açık olması, irrasyonel (akıl dışı) , bilim dışı, ayrımcı, ırkçı ve gerici unsurlardan arındırılması Üniversite Konseyleri Derneği’nin amaçları arasında yer almaktadır.
    Bu doğrultuda;
    Yukarıda belirtilen TTKB kararlarının iptal edilerek, “Fen Bilgisi/Fen ve Teknoloji” ile “Biyoloji” dersleri öğretim programlarında ve ders kitaplarında evrim kuramının bilimsel yönlerinin kapsamlı olarak ele alınması, bilimsel anlamda yeterli bir anlatıma yer verilmesi ve yaratılış görüşünün tamamen çıkarılması; TTKB’nin “İlköğretim Fen ve Teknoloji (6, 7 ve 8. Sınıflar) Dersi Öğretim Programı konulu, 30.06.2005 tarih ve 189 sayılı kararı ile hazırlanacak öğretim programı ve ders kitaplarında da evrim kuramının bilimsel yönlerinin kapsamlı olarak ele alınması, bilimsel anlamda yeterli bir anlatıma yer verilmesi ve yaratılış görüşünün yer almaması; önümüzdeki dönem yapılacak tüm düzenlemelerde de evrim kuramının bilimsel yönlerinin kapsamlı olarak ele alınması, bilimsel anlamda yeterli bir anlatıma yer verilmesi ve yaratılış görüşünün yer almaması,
    şeklinde düzenlemeler yapılmasını talep ederiz. Saygılarımızla. 03.03.2006
    Üniversite Konseyleri Derneği adına
    Genel Sekreter Özgür Genç
    Bilim insanlarınca hazırlanan konuyla ilgili görüş metni;
    Üniversite Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu’na
    Bilim doğayı açıklamak amacıyla kuramlar oluşturma ve bu kuramların deney ve gözlemlerle sınanması sürecidir. Evrim kuramı bilimseldir, çünkü öngörüleri, deney ve gözlemlerle sınanabilir, sorgulanabilir; yaklaşık 150 yıldır binlerce deney ve gözlem ile bilimin acımasız sorgulamasından geçmiş ve her zamankinden daha güçlü bir kuram haline gelmiştir. Bu nedenle evrim kuramı günümüzdeki biyolojik çeşitliliği açıklayan en iyi kuramdır. Evrim kuramı giderek gelişmekte, bu konuda yapılan araştırmalar, buluşlar hergün yeni soruların sorulmasına, yeni araştırmaların yapılmasına neden olmaktadır. Ayrıca, bugün evrim kuramı tıptan tarıma, ekonomiden bilişim bilimlerine çeşitli alanlarda bilimsel ve teknolojik uygulamaları olan bir kuramdır. Günümüzde yaşam bilimlerinde giderek artan çalışmalar evrimi bir gerçek olarak kabul eder.
    Yaratılış ise bilimsel değil dinsel bir öğretidir. Dinin canlılığı açıklaması, sorgulanabilen, sınanabilen, yanlışlanabilen, yeni araştırmaların, yeni soruların yolunu açabilen bir düşünce sistemine dayanmaz. Dinsel yaklaşımların, fen eğitiminin tanımı gereği olarak ve tüm laik ülkelerde olduğu gibi, fen eğitiminde yeri yoktur.
    Bilimsel olmak yerine dogmatik bir eğitim ve öğretimin, gelecekte yetişecek genç kuşakları bilimsel düşünceden yoksun bırakarak, ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişmesinin önüne geçeceği açıktır.
    Evrimle ilgili gelişmeleri doğru olarak yansıtmayan biyoloji ders ve kitaplarını orta öğretimde yetişmekte olan öğrencilere dayatmak aynı zamanda eğitim ve öğretimin temel amaçlarına aykırı bir nitelik taşımaktadır.
    Yukarıdaki değerlendirmeler ışığında, şu an uygulamada olan Milli Eğitim Temel Kanunu ve buna göre belirlenen öğretim programında yer alan ilk ve orta öğrenim derslerinde ve kitaplarında evrimin işleniş biçimi, evrimin temelsiz ve dayanaksız olduğuna dair ifadeler ve yaratılış görüşüne yer verilmesi, anayasanın laiklik ilkesi ile çelişmektedir. Bu çelişkinin giderilmesi için, üniversitelerin önereceği bilim insanlarından oluşan bir uzmanlar kurulu tarafından biyoloji eğitiminin ele alınarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
    Bu metin, derneğiniz yönetim kurulunun talebi üzerine hazırlanmıştır. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.02.03.2006
    Prof.Dr. Ali Nihat Bozcuk Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Prof Dr. Aykut Kence ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Prof.Dr.Işık Bökesoy Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümü
    Doç.Dr. Can Bilgin ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Doç.Dr. Meral Kence ODTÜ Biyoloji Bölümü
    Prof.Dr. İzge Günal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Erhan Nalçacı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Perihan Akın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Rennan Pekünlü Ege Üniversitesi Astronomi Bölümü
    Prof.Dr. Osman Açıkgöz Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
    Prof.Dr. Serdar Demirgören Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

(* TÜRKİYE (* hangman1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    172823

yaşasın evrim. :D:D:D:D:D:D:D

LinkBacks (?)

1. 10-21-2010, 02:50 PM

Reklam Vermek için networkreklam@gmail.com Adresine e-mail gönderiniz

For Advertising contact networkreklam@gmail.com

ÜYELER İÇİN YASAL UYARI

Forum alanlarını kullanırken; 3.Şahısların kişilik ve gizlilik haklarını ihlal edici iletiler yazmak, Pornografik görüntüler paylaşmak, Hak sahibinden izin almadan MP3, Film, dizi, video, yazılım gibi eserleri doğrudan paylaşmak, ayrıca ilgili lisans sahibi olmayan sitelere erişim için link paylaşmak hukuka ve yasalara aykırıdır. T.C. yasalarına ve hukuka aykırı olan bu tür paylaşımlar site içerisinde tespit edildiği veya hak sahibi tarafından şikayete konu olduğu takdirde, kullanıcı siteden uzaklaştırılacağı gibi, sistem tarafından tutulan kayıtlar, talepleri halinde yasal mercilere verilebilecektir.

HAK SAHİPLERİNE ve YASAL MAKAMLARA

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, hukukiletisim@gmail.com  mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler Hukuk Müşavirimiz tarafından incelenecek, şikayet yerinde görüldüğü takdirde ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden kaldırılacaktır. Ayrıca, mahkemelerden talep gelmesi halinde hukuka aykırı içerik üreten ve hukuka aykırı paylaşımda bulunan üyelerin tespiti için gerekli teknik veriler sağlanacaktır.

Siteyle ilgili her türlü teknik sorununuz için webmastercontact00@gmail.com adresine e-mail gönderiniz

Please sent an e-mail to webmastercontact00@gmail.com for your techinical issues

kurtlar vadisi izle dizi izle oyun indir haberler canlı tv